Påsktraditioner runt om i världen

 • Påsktraditioner runt om i världen
  Under påsken spenderar människor från Storbritannien 10% av vad de normalt spenderar under ett helt år på chocklad. Här säljs mest godis varje år.
 • Påsktraditioner runt om i världen
  Amerikaner skickar ut ungefär 43 miljoner påskhälsningar till familj och vänner varje år - oavsett om de är köpta eller hemgjorda.
 • Påsktraditioner runt om i världen
  Invånare i Bermuda flyger handgjorda drakar varje år på långfredagen.
 • Påsktraditioner runt om i världen
  I Finland klär barn ut sig till häxor och går ut på gatorna och frågar de passerande om ägg.
 • Påsktraditioner runt om i världen
  I Israel, där jesus påstås blivit korsfäst, marcherar traditionellt människor samma väg som jesus tog samma dag som han korsfästes.

Nu är påsken nära! Enligt traditionen är det dags för oss att samlas tillsammans, familj och vänner, för att äta gott och umgås. Under påsken frossar vi svenskar i ägg. Faktum är att under påsken dubblas svenskarnas konsumtion av ägg till det dubbla. Självklart behöver du ha kylskåpet fyllt ägg och andra godsaker inför påsken. Vad passar bättre då än att spana in de olika butikernas olika erbjudanden och fynda mat till äggfrukosten, påsklunchen och påskmiddagen?

På vår sajt har vi samlat alla de svenska butikernas reklamblad inför påsken 2021, redo för dig att bläddra igenom och hitta dina fynd. Spana in de olika reklambladen på direkten för att få upp påskstämningen och hitta de bästa erbjudandena för just dig.

Glad påsk!